Skûtsje Lange Afstands Kampioenschap

Categorie
Wedstrijden
Datum
vrijdag 7 juni 2019 08:00 - 12:00

Het SLAK 2019 zal plaatsvinden van vrijdagmiddag 7 tot maandagmiddag 10 juni. Evenals voorgaande jaren zullen er drie mooie feesten georganiseerd worden in verschillende Friese havens. Vrijdagavond zal traditiegetrouw beginnen met een themafeest.

Het SLAK is echter niet alleen bekend om haar feesten, het draait tenslotte ook om het enthousiasmeren van studenten voor het skûtsjesilen. Zowel zaterdag als zondag zullen de studententeams strijden voor de felbegeerde helmstok (klasse Sil Je Skûts) en het zwaard (klasse Foar De Wyn).

De teams moeten niet alleen zo snel mogelijk een traject afleggen, maar ook jagen (het voorttrekken van het skûtsje vanaf de wal) en bomen (het skûtsje in ondiep water met een vaarboom voortduwen) komen eraan te pas. De wedstrijden worden in goede (wedstrijd)banen geleid door het Wedstrijd Comité, dit jaar onder leiding van Harm van der Weiden. Er wordt gevaren middels een vooraf opgestelde rating.

Dankzij de inmiddels opgebouwde SLAK-traditie heeft het skûtsjesilen onder studenten een grotere bekendheid gekregen dan ooit tevoren. Wij hopen dus dat jullie je dit jaar weer in grote getale aanmelden. Het SLAK wordt georganiseerd vanuit de Zoutwatercommissie der A.S.Z.V. Orionis. Meestal is de verdeling interne en externe inschrijvingen 50/50. Jaarlijks doen er ruim driehonderd studenten mee.

 
 
 

Powered by iCagenda

Historic Vessel Vega

Skûtsjekrant Zomer 2019

Skûtsjekrant Herfst 2019

Fryslân Markant

© 2015-2019 Skutsje.nl Alle rechten voorbehouden uitgeverij PENN.nl Leeuwarden. Nieuws over skûtsjes, mensen & skûtsjesilen in Friesland.