Lemmer Ahoy

Categorie
Wedstrijden
Afgelopen
zaterdag 1 juni 2019
Locatie
Iselmar, Lemmer - Lemmer, Nederland

Wat er tijdens de winterdagen ook gebeurt aan het bestellen van nieuwe zeilen, het verlengen van het schip of gewoon schuren en lakken, met Hemelvaart moeten schip en bemanning weer klaar zijn voor de eerste wedstrijden van het seizoen in Lemmer: “Lemmer Ahoy”.

In 1982 vonden de eerste Lemmer Ahoy wedstrijden plaats. Het was destijds een initiatief van de toenmalige Lemster zakenclub, waarbij WSV de Zevenwolden de organisatie op zich nam. Het doel was een groots 3-daags zeilevenement voor skûtsjes en aken op touw te zetten, waarbij de akenvloot de oude Binnenhaven een historisch aanblik zou geven.
De wedstrijden verdeeld over 3 dagen blijken zich uitstekend te lenen voor een eerste test tussen bijna alle SKS en IFKS schepen, waarbij vriendschappelijk, maar fanatiek om de eerste plek wordt gestreden.
Er wordt door de skûtsjes zoveel mogelijk in de Lemster Baai gezeild, waardoor een deel van de wedstrijden goed voor het publiek te volgen is.
De verschillende rond- en platbodemklassen zijn ook ruim vertegenwoordigd. Waar er voorheen met name Lemster aken meededen, verschijnen er de laatste jaren ook steeds vaker andere rond- en platbodems aan de start. Om iedereen voldoende ruimte en voldoende diep water te geven, worden deze wedstrijden verderop het IJsselmeer gevaren.

Aan de wal is het minstens zo gezellig als tijdens de wedstrijden. Het vis eten en het feest op de vrijdagavond zijn niet meer weg te denken uit dit zeilevenement.
Kortom een jaarlijks terugkerend evenement met Hemelvaart wat je eigenlijk niet mag missen!

 

Meer informatie via de website van de Zevenwolden

 
 
 

Powered by iCagenda

Historic Vessel Vega

Skûtsjekrant Zomer 2019

Skûtsjekrant Herfst 2019

Fryslân Markant

DEVEA

Ceresweg 22

8938 BG LEEUWARDEN

Tel. 06 - 15 37 22 55

Advertenties: info@devea.nl

Redactie: info@devea.nl

© 2015-2020 Skutsje.nl Alle rechten voorbehouden Devea.nl. Nieuws over skûtsjes, mensen & skûtsjesilen in Friesland.